Forszczopaszcza
  W kuchni
 
Witaj w dziale "W kuchni"
Kakao z bitą śmietaną

Składniki


1 szklanka słodzonej śmietanay kremówki
1/2 łyżeczki wanili
1 łyżeczka cukru dekoracyjnego
4 łyżki kakao
4 łyżki cukru
2 szklanki przegotowanego mleka ciągle gorącego
           tarta czekolada o smaku miętowym.
Przed przygotowaniem bitej śmietany wstawić stalową miske do lodówki i schłodzić. Wlać zimną śmietane z wanilią do miski i miksować tak długo, aż na powierzchni śmietany pojawią się " wzgórki". Posypać cukrem dekoracyjnym i wymieszać plastikowom łopatką. Wstawić do lodówki. W innej misce z nierdzewnej stali wymieszać kakao z cukrem. Stopniowo wlewać mleko, ciągle mieszając trzepaczką. Wlać kakao do 2 dużych szklanek. Na wierzch nałożyć bitą  śmietanę ( używając szprycy do kremu) i posypać każdą porcje niewielką ilością tartej czekolady.
Wykonał



 
 
  Dzisiaj stronę odwiedziło już 10 odwiedzający (14 wejścia) tutaj!  
 
Ta strona internetowa została utworzona bezpłatnie pod adresem Stronygratis.pl. Czy chcesz też mieć własną stronę internetową?
Darmowa rejestracja