Forszczopaszcza
  W kuchni
 
Witaj w dziale "W kuchni"
Kakao z bitą śmietaną

Składniki


1 szklanka słodzonej śmietanay kremówki
1/2 łyżeczki wanili
1 łyżeczka cukru dekoracyjnego
4 łyżki kakao
4 łyżki cukru
2 szklanki przegotowanego mleka ciągle gorącego
           tarta czekolada o smaku miętowym.
Przed przygotowaniem bitej śmietany wstawić stalową miske do lodówki i schłodzić. Wlać zimną śmietane z wanilią do miski i miksować tak długo, aż na powierzchni śmietany pojawią się " wzgórki". Posypać cukrem dekoracyjnym i wymieszać plastikowom łopatką. Wstawić do lodówki. W innej misce z nierdzewnej stali wymieszać kakao z cukrem. Stopniowo wlewać mleko, ciągle mieszając trzepaczką. Wlać kakao do 2 dużych szklanek. Na wierzch nałożyć bitą  śmietanę ( używając szprycy do kremu) i posypać każdą porcje niewielką ilością tartej czekolady.
Wykonał



 
  Dzisiaj stronę odwiedziło już 1 odwiedzający (2 wejścia) tutaj!  
 
Ta strona internetowa została utworzona bezpłatnie pod adresem Stronygratis.pl. Czy chcesz też mieć własną stronę internetową?
Darmowa rejestracja